Corpus Delicti
POČETNA
KOLEKCIJE
O NAMA
KONTAKT
KUPOVINA
NOVA Nakit
NOVA Asesoar
Uslovi kupovine
 
 
USLOVI PRODAJE

Posetom ili kupovinom na Corpus Delicti veb sajtu prihvatate Opšte uslove kupovine koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. Corpus Delicti zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Opštih uslova kupovine.

O nama
Corpus Delicti je vlasništvo privrednog društva Meum d.o.o. iz Beograda, Strumička 37, upisanog u Agenciji za privredne register pod matičnim brojem 20721260, PIB 106999796, email: office@corpusdelicti-fashion.com.

KOMUNIKACIJA ELEKTRONSKIM PUTEM
Kada posetite Corpus Delicti veb sajt ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem Opštih uslova kupovine saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (email) ili obaveštenja koja ćemo objavljivati na ovom sajtu. Kada komunicirate sa nama elektronskim putem odgovorni ste za tačnost podataka koje nam dostavljate. Maloletnici mogu komunicirati sa nama elektronskim putem isključivo uz nadzor i saglasnost roditelja, odnosno staratelja. Corpus Delicti zadržava pravo da odbije pružanja usluga ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Opšti uslovi kupovine. Vaše podatke koje ste naveli prilikom komunikacije elektronskim putem Corpus Delicti će koristiti isključivo radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe ili ih dostaviti trećim licima.

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI
U ime Corpus Delicti obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

INTELEKTUALNA SVOJINA
Sav materijal na ovom veb sajtu i sam veb sajt je zaštićen autorskim pravima, pravima robne marke i/ili drugim pravima intelektualne svojine. Ovi materijali su u vlasništvu Corpus Delicti–ja ili se koriste uz dozvolu vlasnika. Gorepomenuti materijali uključuju, ali nisu ograničeni na fotografije, slike, ilustracije, tekst, video snimke, audio snimke, dizajn, logotipe, oznake (žig) i drugi materijal sadržan na ovom veb sajtu. Sva prava su zadržana. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima. Ovaj veb sajt je isključivo za privatnu, ličnu i nekomercijalnu upotrebu. Kopiranjem ili preuzimanjem materijala sa ovog veb sajta ne polažete prava, vlasništvo ili udeo na bilo koji materijala sa ovog veb sajta. Ne možete reprodukovati (osim za ličnu nekomercijalnu upotrebu), izdavati, prenositi, distribuirati, izlagati, ukloniti, obrisati, dodati, na bilo koji drugi način modifikovati, kreirati nove (izvedene) radove, prodati ili učestvovati u bilo kakvoj prodaji ovog veb sajta i bilo kog materijala koji se nalazi na ovom veb sajtu. Bilo koja druga upotreba materijala sa ovog veb sajta, uključujući umnožavanje osim Vaše lične nekomercijalne upotrebe, modifikovanje, distribucija ili objavljivanje bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja Corpus Delicti–ja je strogo zabranjeno.

OPISI PROIZVODA
Materijal na ovom veb sajtu može sadržati netačnosti ili pravopisne greške. Iako Corpus Delicti preuzima sve razumne korake kako bi osigurao tačnost i aktuelnost informacija koje se nalaze na stranicama ovog veb sajta, ne dajemo nikakve garancije u pogledu tačnosti ili potpunosti sadržaja ovog veb sajta. Ovaj veb sajt, kao i informacije i materijali sadržani na ovom veb sajtu su podložni promenama u bilo koje vreme, i s vremena na vreme, bez prethodnog ili naknadnog obaveštenja. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete vratiti proizvod u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili i tražiti otklanjanje nesaobraznosti, bez naknade, opravkom ili zamenom. Ukoliko opravka ili zamena nisu mogući ili bi izazvali nesrazmerne troškove, mi ćemo vam ponuditi odgovarajuće umanjenje cene ili raskid ugovora.

CENE PROIZVODA
Sve cene proizvoda navedene su na sajtu. Corpus Delicti ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja kupcu ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu (npr. umesto 10 000 je navedena cena 100 dinara, i sl.). Cene proizvoda su date bez troškova isporuke, koji padaju na teret prodavca.

RADNO VREME
Corpus Delicti veb sajt je dostupan neprekidno, 7 dana u nedelji, osim u slučaju tehničkih problema za koje nismo odgovorni ili tokom redovnog održavanja. Na svaki vaš upit putem emaila odgovorićemo u najkraćem mogućem roku. O eventualnoj promeni radnog vremena bićete obavešteni elektronskim putem.

PROMENA (AŽURIRANJE) PODATAKA NA SAJTU
Corpus Delicti zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Korisnici Corpus Delicti nemaju pravo da jednostrano menjaju Opšte uslove kupovine, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

NARUČIVANJE
Za naručivanje proizvoda iz ponude Corpus Delicti potrebno je da ispratite sledeće korake:

1. Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite
2. Popunjavanje narudžbenice sa sledećim podacima: o proizvodu, naručiocu i mestu isporuke
3. Pregled i slanje narudžbenice

1. Pronalaženje proizvoda koje želite da kupite
Proizvodi su organizovani po kategorijama i kolekcijama. Kada pronađete proizvod koji želite da naručite zapišite naziv i šifru proizvoda (broj koji se nalazi pored svakog proizvoda, npr. “Torba T22a/106/1200”). U jednoj narudžbenici možete naručiti samo jedan proizvod. Ukoliko želite da naručite više proizvoda, potrebno je ispuniti odgovarajući broj narudžbenica. Imajući u vidu da je poslovna politika Corpus Delicti isključivo okrenuta proizvodnji unikatnih proizvoda, količine su limitirane.

2. Popunjavanje narudžbenice
Kada izaberete proizvode koje želite da naručite, potrebno je da nas kontaktirate putem emaila office@corpusdelicti-fashion.com kako bismo Vam dali informacije o raspoloživosti izabranih proizvoda, konačnoj ceni proizvoda, rokovima isporuke i kako bismo vam poslali obrazac narudžbenice.
Ukoliko ste zadovoljni našim odgovorom, potrebno je da unesete sledeće podatke u narudžbenicu: podatke o naručiocu i adresu gde je potrebno paket isporučiti. Podaci o naručiocu su podaci koji će biti navedeni na računu koji će vam biti poslat zajedno sa pošiljkom. Ukoliko kupujete kao fizičko lice, kao podatke o naručiocu navedite podatke iz lične karte (ime i prezime, adresa stanovanja, broj lične karte) i kontakt podatke (email i brojeve telefona na koje Vas možemo kontaktirati). Ukoliko naručujete kao pravno lice (firma) navedite važeće podatke za identifikaciju o firmi. Podaci o mestu isporuke su podaci gde želite da pošaljemo pošiljku. Molimo vas da sve podatke navedete što preciznije kako bi vas kuriri koji uručuju pošiljke što lakše pronašli. U slučaju neispravno unetih podataka, može doći do vraćanja Vaše pošiljke.
U ovom trenutku Corpus Delicti isključivo dostavlja proizvode putem kurirske službe AKS.
Corpus Delicti  podržava sledeće načine plaćanja:
- uplatnicom na šalteru banke ili pošte
Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na šalteru banke ili pošte izvršite uplatu iznosa sa narudžbenice na naš račun. Svi detalji kako da popunite uplatnicu biće vam poslati na email nakon što potvrdite narudžbenicu.
- e-bankingom
Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon što potvrdite svoju narudžbenicu, putem svog e-banking naloga izvršite plaćanje iznosa sa narudžbenice. Svi detalji u vezi plaćanja biće vam poslati na email po vašoj potvrdi narudžbenice.
- nalogom za prenos (za pravna lica)
Na kraju, navedite da li ste saglasni da Vam se dostavljaju promotivne poruke elektronskim putem.

3. Pregled i slanje narudžbenice
Na kraju, pre nego što potvrdite narudžbenicu, možete još jednom pogledati sve njene detalje: šta ste naručili, podatke o naručiocu, adresu isporuke, kada će pošiljka biti dostavljena, kolika je ukupna cena prozvoda, itd.
Ukoliko se slažete sa narudžbenicom pošaljite je elektronskim putem na email office@corpusdelicti-fashion.com i mi ćemo Vam u najkraćem roku poslati informaciju o prihvatanju Vaše ponude sa uputstvom za plaćanje.

PLAĆANJE
Potrebno je da izvršite uplatu navedenog iznosa u roku od 7 dana od potvrde prijema narudžbenice u skladu sa navedenom instrukcijom. Ukoliko ne izvršite uplatu u navedenom roku smatraće se da ste odustali od kupovine i Vaša narudžbenica će biti poništena, a ugovor će se smatrati raskinutim. Možete ponovo poslati narudžbenicu u bilo kom trenutku, ali u tom slučaju postoji mogućnost da u međuvremenu dođe do promene cene ili da proizvod više nije dostupan.

DOSTAVA
Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po evidentiranju vaše uplate u roku od 3 do 30 dana. Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Srbije bez Kosova. Troškovi dostave padaju na teret prodavca, tako da je prilikom preuzimanja pošiljke potrebno samo potpisati adresnicu. Okvirno vreme za koje će vam pošiljka biti uručena navedeno je u potvrdi narudžbenice.

REKLAMACIJE
U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na proizvod ili našu uslugu budite slobodni da nas kontaktirate. Odgovorićemo na Vaš zahtev bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od prijema reklamacije, sa izjašnjenjem o podnetom zahtevu i predlogom njegovog rešavanja. U slučaju da ne postignemo dogovor, postoji mogućnost vansudskog rešenja spora putem medijatora ili arbitraže.

JEDNOSTRANI RASKID
Kupac ima pravo da jednostrano raskine ugovor u roku od 14 dana od dana preuzimanja proizvoda, odnoso dana zaključenja ugovora o pružanju usluga, bez navođenja razloga. Jednostranim raskidom kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe. Jednostrani raskid ugovora se može izvršiti slanjem izjave o jednostranom raskidu ugovora na propisanom obrascu ili vraćanjem proizvoda u neoštećenom originalnom pakovanju sa celokupnom pratećom dokumentacijom na adresu Corpus Delicti: Strumička 37, 11000 Beograd, Republika Srbija. O prijemu izjave o jednostranom raskidu ugovora kupcu će biti izdata potvrda elektronskim putem u najkraćem mogućem roku. Kupac gubi pravo na jednostrani raskid ako uz njegovu izričitu saglasnost Corpus Delicti započne pružanje usluge pre isteka vremena u kome je dozvoljen jednostrani raskid ugovora.

POVRAĆAJ KUPLJENE ROBE
Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima opravdane reklamacije. Prilikom povraćaja robe istu je obavezno vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakavanju. U suprotnom nećemo uvažiti reklamaciju.

OSTALO
Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Opštih uslova kupovine, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Opštih uslova kupovine ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja Corpus Delicti.
Sadržinu ugovora o prodaji na daljinu čine podaci navedeni u narudžbenici i Opšti uslovi kupovine navedeni na Corpus Delicti veb sajtu. Podaci o zaključenim ugovorima čuvaju se u zakonom propisanim rokovima na trajnom nosaču zapisa koji će kupcu biti dostavljen elektronskim putem na zahtev.
Corpus Delicti posluje u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima Republike Srbije.

USLOVI KORIŠĆENJA
USLOVI PRODAJE
PROŠLE Kolekcije
Obrazac za jednostrani raskid Ugovora
Podaci za identifikaciju- brend Corpus Delicti